U nedelju jedriličarska regata Jedra Beograda

Izvor: Glas javnosti, 17.Maj.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U nedelju jedriličarska regata Jedra Beograda

BEOGRAD - U nedelju će se u Beogradu održati regata "Jedra Beograda", na kojoj se očekuje učešće više od 50 jedrilica koje bi trebalo da prođu kroz četiri gradske opštine i spoji tok Save i Dunava.

"Očekujemo učešće najmanje 50 jedrilica i 100 jedriličara. Regata prolazi priobaljem četiri beogradske opštine, tako da je ovo idealna prilika za promociju ideje o povratku reka Beograđanima", rekao je Miroslav Lagator, predsednik nautičkog kluba Palilula, organizatora regate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Cilj regate je popularizacija rekreativnih i takmičarskih sportova na vodi.

"Očekujemo da će nam se u pratnji regate priključiti i ostali ljubitelji sportova na vodi, i da se ovo pretvori u karneval dobre volje i raspoloženja žitelja Beograda", rekao je Lagator.

Start regate zakazan je u 11 kod jedriličarskog kluba Povetarac iznad Brankovog mosta, a cilj je u NK Palilula na Adi Huji, ispod Pančevačkog mosta.

Regata je raspisana za sve jedriličarske klase, od najvećih krstaša do najmanjih optimista.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.