U napadu ubijena 23 malijska vojnika

Izvor: B92, 18.Mar.2019, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu ubijena 23 malijska vojnika

Bamako -- Malijska vojska je saopštila da su najmanje 23 vojnika poginula kada su teško naoružani ljudi napali njihov logor u centralnom delu zemlje.

Navedeno je da je do napada, najsmrtonosnijeg napada na vojsku ove godine, došlo juče.

Niko još nije preuzeo odgovornost za napad, ali on ima sve znake džihadističkih grupa povezanih s al-Kaidom koje često napadaju vojsku i međunarodne snage u centralnom delu zemlje.

Malijska vojska je za napad okrivila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ba Ag Musu, nekadašnjeg pukovnika koji je 2012. dezertirao i pridružio se najpre tuareškim pobunjenicima a zatim i al-Kaidi.

Međutim, treba imati u vidu da je vojska saopštenje izdala u momentu debata o integraciji nekadašnjih pobunjenika u vojsku u okviru mirovnog sporazuma, čemu se mnogi visoki oficiri protive.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.