U lavini na Zelengori zarobljena snimateljska ekipa

Izvor: Blic, 20.Mar.2010, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U lavini na Zelengori zarobljena snimateljska ekipa

U rejonu između Čemerna i Orlovačkog jezera, na Zelengori, velika snežna lavina zarobila je četiri osobe, članove ekipe koja je snimala turističko-promotivni film o ovoj planini, javio je dopisnik Srne iz Foče.

Snimatelj i autor filma "Zelengora" i član ekipe koju je lavina zarobila Radojica Ćosović iz Foče potvrdio je Srni mobilnim telefonom da ih je danas oko 15.00 časova u rejonu između Čemerna i Orlovačkog jezera, na 1.800 metara nadmorske visine zarobila velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snežna lavina, koja se sručila na njihova dva vozila gusjeničara i jedno gurnula u provaliju.

On je dodao da su s njim zarobljeni vlasnik preduzeća "Majneks" Veljko Golijanin, njegov sin Petar, koji je zadobio povrede kolena, i vozač Bojan Lopatić, svi sa Pala.

"Baterije u mobilnim telefonima su nam pri kraju, ali smo uspeli da stupimo u kontakt sa službom Civilne zaštite u Foči i komandom Eufora u Butmiru, koji su nam obećali da će poslati helokoptere i pokušati da nas evakuišu. Nadamo se da će uskoro da polete iz baze", rekao je Ćosović.

On je dodao da im je veoma hladno i da ne smeju da se pomeraju da ne bi izazvali nove lavine.

Helikopter Eufora krenuo u akciju spasavanja

Helikopter Eufora krenuo je večeras u akciju spašavanja četiri osobe zarobljena u snežnoj lavini na planini Zelengora, potvrdio je Srni portparol Eufora Endi Vilis.

On je rekao da je helikopter Eufora večeras oko 20.30 časova poleteo iz baze u Butmiru ka mestu nesreće kako bi povređene prebacio u bolnicu.

"Prema našim saznanjima nema mnogo povređenih, tako da će jedan helikopter biti sasvim dovoljan", rekao je Vilis.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.