U klizištu u Kini stradalo 20 osoba

Izvor: B92, 26.Jul.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U klizištu u Kini stradalo 20 osoba

Peking -- Najmanje 20 osoba je poginulo u klizištu na jugozapadu Kine, a 25 se vodi kao nestalo, preneli su kineski mediji.

Kako su mediji preneli, 20 poginulih je novi zvanični bilans. Klizište je pogodilo selo u planinskoj provinciji Guejdžou, oko 2.300 kilometara od Pekinga.

Spasioci tragaju za 25 nestalih. Klizišta su česta u ruralnim i planinskim kineskim oblastima, posebno tokom jakih kiša.

Spasioci su pronašli tela pet žrtava u odronima na jugozapadu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kine. Za 25 osoba se i dalje traga, prenela je državna televizija ČTV. Dve žene i troje dece su poslednje žrtve izvučene ispod razrušenih kuća u selu u okrugu Šuičeng, prenela je agencija AP.

Kineska agencija Sinhua je prenela da se 25 ljudi vodi kao nestalo, a da je 11 spaseno u odronima ove sedmice. Obilne padavine izazvale su poplave i odrone širom južne Kine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U klizištu u Kini 20 mrtvih

Izvor: Beta, 26.Jul.2019

Najmanje 20 osoba je poginulo u klizištu na jugozapadu Kine, novi je zvanični bilans, preneli su danas kineski mediji.Klizište je pogodilo selo u planinskoj provinciji Guejdžou, oko 2.300 kilometara od Pekinga.Spasioci tragaju za 25 nestalih.Klizišta su česta u ruralnim i planinskim kineskim oblastima,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.