U jagodinski Zoo vrt stigli kenguri

Izvor: B92, 10.Maj.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U jagodinski Zoo vrt stigli kenguri

U Zoološki vrt u Jagodini danas su stigla dva velika crvena kengura iz beogradskog Zoo vrta.

Veterinar Vladimir Jovanović rekao je da je reč o mužjaku i ženki, starim oko godinu dana, i izrazio nadu da će sledeće godine biti i mladunaca, budući da kenguri postaju polno zreli sa dve godine.

"Ženka nosi 40 dana, a mladunče do osam meseci boravi kod majke u torbi. U drugom i trećem mesecu izlazi iz torbe i više boravi van, ali se uvek vraćaju jer tu sisaju", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Jovanović.

Jovanović je još rekao da kenguri u divljini žive do 15 godina, a u zoo vrtovima čak i do 25 godina.

Zoo vrt u Jagodini planira da nabavi još nekoliko novih životinjskih vrsta.

"Planiramo da nabavimo mužjaka foke do kraja godine čim se srede komplikovane procedure oko izvoznih i uvoznih dozvola i veterinarskih sertifikata. Možda ćemo dobiti i belog lava iz Beo Zoo vrta s kojim imamo odličnu saradnju, rekao je Jovanović.

Zoološki vrt u Jagodini, koji ove godine slavi deset godina postojanja, ima 80 vrsta i oko 600 primeraka životinja.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZOO vrt u Jagodini dobio crvene kengure

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2016, 09:48

Zoološki vrt u Jagodini, koji ove godine obeležava 10 godina rada, juče je dobio nove stanovnike - par crvenih kengura. Kenguri su dopremljeni iz Beogradskog ZOO vrta...Reč je o mladim životinjama od kojih se očekuje potomstvo, izjavio je novinarima veterinar ZOO vrta Vladimir Jovanović...Kenguri...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.