U inat, Katar obnovio pune veze sa Iranom

Izvor: B92, 24.Avg.2017, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U inat, Katar obnovio pune veze sa Iranom

Doha -- Katar obnovio pune diplomatske odnose s Iranom, uprkos zahtevima arapskih zemalja koje su tražile da smanji nivo veza s Teheranom.

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je rano jutros da će se katarski ambasador vratiti u Teheran.

Doha je povukla ambasadora početkom 2016. pošto je pogubljenje istaknutog šiitskog sveštenika u Saudijskoj Arabiji podstaklo napade na dva saudijska diplomatska predstavništva u Iranu.

"Katar izražava želju za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jačanjem bilateralnih odnosa s Iranom na svim poljima", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Katar i Iran dele veliko polje prirodnog gasa zbog kojeg je neophodna komunikacija između dve zemlje.

O kada su Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Egipat i Bahrein prekinuli diplomatske odnose i saobraćajne veze s Dohom u junu, Iran je slao Kataru isporuke hrane.

Arapske zemlje optužuju Katar da podržava teroriste i da izaziva stabilnost u regionu, što Doha negira.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katar obnovio diplomatske odnose sa Iranom, uprkos Rijadu

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2017

Katar je obnovio pune diplomatske odnose s Iranom, uprkos zahtevima arapskih zemalja koje su tražile da smanji nivo veza s Teheranom...Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je rano jutros da će se katarski ambasador vratiti u Teheran...Doha je povukla ambasadora početkom 2016. pošto je pogubljenje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.