U eksploziji u fabrici u Kini stradalo 12 osoba

Izvor: Beta, 20.Jul.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji u fabrici u Kini stradalo 12 osoba

U eksploziji u fabrici za gasifikaciju u centralnom delu Kine stradalo je dvanaest osoba, trinaest je ozbiljno ranjeno, dok se tri osobe vode kao nestale, saopštile su danas kineske vlasti novi bilans žrtava.Oko 270 vatrogasaca i spasilaca završili su treći krug pretrage i spasavanja, saopštilo je kinesko ministarstvo za upravljanje vanrednim situacijama.Eksplozija, koja se dogodila u fabrici u gradu Sanmensija oko 900 kilometara jugozapadno od Pekinga, razbila je prozore u krugu od 3 kilometra i sva vrata u zgradi fabrike, preneli su kineski mediji. Oni su dodali da je pogodjeno postrojenje za razdvajanje vazduha, ali ne i zona sa rezervoarima gasa, a proizvodnja je zaustavljena.Nesreće se često dogadjaju u industrijskom sektoru u Kini, gde se ne poštuju uvek mere bezbednosti.Jedna od najvećih nesreća dogodila se 2015. godine kada je u eksploziji u hemijskom skladištu poginulo 173 ljudi, većinom vatrogasci i policajci. Uzrok eksplozije u gradu Tjencinu bila je bespravna gradnja i nebezbedno skladištenje materija koje lako isparavaju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U eksploziji u fabrici u Kini stradalo deset osoba

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jul.2019

U eksploziji u fabrici za gasifikaciju u centralnom delu Kine stradalo je deset osoba, dok se pet vode kao nestale, saopštile su jutros kineske vlasti novi bilans žrtava...U eksploziji koja se dogodila sinoć, povređeno je 19 osoba, navele su vlasti strahujući da bi broj žrtava mogao da bude veći...Nesreća...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.