Izvor: Southeast European Times, 25.Apr.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U eksploziji u Turskoj povređeno pet osoba

24/04/2009

ANKARA, Turska -- Pet osoba pretrpelo je lakše povrede u maloj eksploziji ispred internet kafea u istanbulskom distriktu Bejoglu u četvrtak (23. aprila) uveče, javili su mediji. Sve žrtve su mlade: dva tinejdžera i troje dece uzrasta od četiri do devet godina. Eksperti za eksplozivne naprave kasnije su pronašli još jednu napravu ostavljenu u istoj ulici. Niko nije odmah preuzeo odgovornost.

U međuvremenu, u Nemačkoj je u sredu počeo sudski proces protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << dva Turčina i dva Nemca koji su osumnjičeni za terorizam. Njih četvoro navodno su planirali napade na američke i nemačke ciljeve u centralnoj Nemačkoj, a vlasti su osujetile taj plan 2007. godine. Nemački tužioci kažu da su osumnjičeni planirali napade automobil-bombama na pabove, disko klubove i aerodrome u nekoliko gradova, uključujući Frankfurt, Dortmund, Dizeldorf, Keln, Štutgart, Minhen i Ramštajn, gde američka vojska ima veliku bazu. (AP, Hurijet, NTV - 24/04/09; Hurijet, Milijet - 23/04/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.