U centralnom delu Egipta pronađeno 17 mumija (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U centralnom delu Egipta pronađeno 17 mumija (VIDEO)

Egipatski arheolozi pronašli su 17 mumija u katakombama u provinciji Minja, južno od Kaira, saopštilo je danas Ministarstvo za antikvitete.

"Pronašli smo katakombe s brojnim mumijama", rekao je profesor egiptologije na Univerzitetu u Kairu Salah el Koli, koji je predvodio misiju u okrugu Tuna el Gabal, u centralnom delu Egipta.

Na tom području su prilikom iskopavanja pronađeni koridori koji su doveli do otkrića 17 mumija koje nisu kraljevske, navela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Frans pres.

Egipatski ministar za antikvitete Kalid el Enani rekao je na konferenciji za novinare u blizini arheološkog lokaliteta u pustinji da to otkriće predstavlja "prvu ljudsku nekropolu pronađenu u centralnom delu Egipta sa toliko mumija".

Lokalitet Tuna el Gabal datira iz grčko-rimskog perioda, između trećeg veka pre nove ere i trećeg veka nove ere.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Egipatski arheolozi otkrili 17 mumija u katakombama

Izvor: Vesti-online.com, 13.Maj.2017

Za vreme iskopavanja u Egiptu otkriveno je 17 mumija, saopštilo je Ministarstvo za antikvitete zemlje...- Pronašli smo katakombe sa velikim brojem mumija unutra - rekao je Salah el Koli, profesor egiptologije sa Univerziteta u Kairu koji je predvodio misiju, prenosi AFP...Ranije je arheološka ekspedicija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.