Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2012, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zobnatici otvoren rekonstruisani kaštel

BAČKA TOPOLA -

U Zobnatici kraj Bačke Topole danas je otvoren rekonstruisani hotel -kaštel u koji je preduzeće Zobnatica a.d. uložilo više od 800.000 evra.

Hotel je otvorio predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši koji je tom prilikom podsetio na značaj poljoprivredno turističkog kompleksa Zobnatice za privredni i turistički razvoj tog dela Vojvodine.

On je izrazio uverenje da se rekonstrukcijom tog zdanja, nije samo vratio stari sjaj kaštela, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će taj raskošni dvorac naći svoje mesto na kulturnoj i turističkoj mapi Vojvodine.

Egereši je podseti da u Vojvodini ima 28 dvoraca koji su proglašeni za dobro od izuzetnog značaja, među njima i kaštel u Zobnatici koji je 1882. godine izgradio spahija Đula Terelei, i istakao da oni predstavljaju kulturne i turističke prioritete.

Rekonstruisani kaštel, koji je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture, ima 30 soba sa 37 ležajeva i finansiran je iz sopstvenih izvora.

Predsednik Upravnog odbora Nju kompani (New company) Rajko Radulović, koja je pretežni većinski vlasnik "Zobnatice", obeća je da će kompanija strpljivim i postepenim radom vratiti stari sjaj koji je to imanje imalo u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Zanimljivo je da je na svečanom otvaranju hotela služen šampanjac Terlei, proizveden u fabrici šampanjca "Törley " u Budimpešti koju je osnovao 1882. godine brat Đule Terleia Jožef.

Zobnatica a.d. privatizovana je 2008. godine, kada je u drugom pokušaju kupila firma Nju kompani za 1,8 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Renovirani "Kaštel Zobnatica" čeka goste

Izvor: Mondo, 27.Apr.2012, 13:59

Rekonstruisani hotel "Kaštel Zobnatica" iz 1878. godine, kod Bačke Topole, otvoren je danas. Tokom prvomajskih praznika, trodnevni aranžman na bazi polupansiona za dve osobe košta 20.880 dinara.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.