U Vojvodinu stiže 880 miliona evra

Izvor: Kurir, 17.Maj.2012, 07:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vojvodinu stiže 880 miliona evra

Radna mesta za 10.000 građana pokrajine otvoriće se u naredne četiri godine. U Banat uskoro ulažu Italijani

NOVI SAD - Znaju posao.

Vojvodina u naredne četiri godine očekuje daleko veće interesovanje stranih investitora nego što je to do sada bio slučaj. Pokrajinski premijer Bojan Pajtić ističe da razlog za takva očekivanja leži u sve boljem imidžu Vojvodine, o čemu svedoči i činjenica da je pokrajina četvrta od 110 evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << regija po isplativosti stranih investicija, za šta je dobila priznanje od prestižnog Fajnenšel tajmsa

- U narednom periodu očekujemo dolazak više investitora iz Italije, koji planiraju da svoj posao prebace iz Rumunije u Vojvodinu, pre svega u Banat. Pored toga, zadatak Vlade Vojvodine u naredne četiri godine je da omogućimo da svaka opština u pokrajini dobije industrijsku zonu, čime ćemo pospešiti dolazak stranih investitora. Ne treba zanemariti ni projekat izgradnje putnog koridora i tunela kroz Frušku goru, čime će i ovaj deo Vojvodine, odnosno Srema, postati atraktivniji za strane ulagače kao što je to već područje uz Koridor 10 - naglasio je Pajtić.

On posebno naglašava činjenicu da je Vojvodina dobila savremeni Urgentni centar i da je plan da se uskoro privede kraju kompletna izgradnja i opremanje modernog Kliničkog centra Vojvodine.

Prema podacima VIP fonda za podršku investicija u Vojvodini, strane kompanije s kojima su ugovori već potpisani trebalo bi da do 2015. godine u pokrajinu ulože 880 miliona evra i da, kako se očekuje, otvore novih 10.000 radnih mesta.

(S. P.)

zoomPajtić: Vojvodina je četvrta od 110 evropskih regija po isplativosti stranih investicija

Zaposleno 65.500 ljudi

U Vojvodini sada posluje preko 230 stranih kompanija. One su, prema podacima VIP fonda, do danas uložile 6,5 milijardi evra i otvorile radna mesta za preko 65.500 ljudi.


Zaposleno 65.500 ljudi

U Vojvodini sada posluje preko 230 stranih kompanija. One su, prema podacima VIP fonda, do danas uložile 6,5 milijardi evra i otvorile radna mesta za preko 65.500 ljudi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.