U Strazburu srušeno 30 muslimanskih spomenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Strazburu srušeno 30 muslimanskih spomenika

STRAZBUR -

Za sada nepoznati huligani srušili su oko 30 nadgrobnih spomenika na muslimanskom delu groblja u Strazburu i na zemlji nacrtali nacistički znak "svastiku".

Major Rolan Rije izjavio je ovim povodom da skrnavljenje muslimanskog dela groblja u tom francuskom gradu predstavlja "rasistički čin", dok je grupa koja okuplja muslimanske organizacije u francuskoj izrazila "ogorčenje" zbog takvog vandalizma i pozvala vlasti da pronađu i kazne počinioce.

U Francuskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žive najveće muslimanske i jevrejske zajednice u Evropi i s vremena na vreme dolazi do napada na njihove škole, groblja ili mesta okupljanja, a počinioci često prolaze nekažnjeno, prenela je agencija AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porušeno muslimansko groblje u Strazburu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2010, 00:15

Za sada nepoznati huligani srušili su oko 30 nadgrobnih spomenika na muslimanskom delu groblja u Strazburu i na zemlji nacrtali nacističku "svastiku"...Major Rolan Rije izjavio je ovim povodom da skrnavljenje muslimanskog dela groblja u tom francuskom gradu predstavlja "rasistički čin", dok je grupa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.