U Srbiju stiglo 10 holandskih kompanija

Izvor: RTS, 03.Nov.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiju stiglo 10 holandskih kompanija

Posle ovogodišnjeg novosadskog sajma poljoprivrede, u Srbiju stiglo desetak holandskih kompanija, konstatovali su ministarka Snežana Bogosavljević Bošković i ambasador Holandije Luis Stokvis.

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković i ambasador Holandije Luis Stokvis pozitivno su ocenili dosadašnju bilateralnu saradnju Srbije i Holandije, prenosi Tanjug.

Uspešno je ocenjen i nastup Holandije, kao zemlje partnera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na 81. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Tokom razgovora razmenjena su viđenja srpsko-holandske saradnje u oblasti poljoprivrede, upravljanja vodama i životne sredine do kraja ove i tokom 2015. godine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Dogovoreno je održavanje više seminara, ekspertskih poseta i razmene iskustava u procesu evropskih integracija.

Razmotrili su i saradnju u okviru realizacije tekućih projekata.

Ministarka se danas sastala i sa savetnikom u vladinoj Kancelariji za evropske integracije Laslom Vajdom, sa kojim je dogovoren nastavak saradnje kroz prenošenje mađarskih iskustava iz predpristupnog perioda u pregovaračkom procesu za pristupanje EU.

Ministarka Bogosavljević Bošković i Vajd su razgovarali i o tome kako pomoći malim poljoprivrednim proizvođačima, kao i o načinu na koji se mogu izboriti sa zahtevnim tržištem i velikom konkurencijom drugih zemalja članica, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Srbiju stiglo desetak holandskih kompanija

Izvor: Press, 03.Nov.2014

U Srbiju je, posle ovogodišnjeg novosadskog sajma poljoprivrede, stiglo desetak holandskih kompanija, konstatovali su danas ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković i ambasador Holandije Luis Stokvis. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.