U Srbiji najviše Milica i Nikola

Izvor: Kurir, 26.Dec.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji najviše Milica i Nikola

Kada je reč o prezimenima najbrojniji su Jovanovići, Petrovići, Nikolići, Markovići i Đorđevići

BEOGRAD - Najčešće žensko ime u Srbiji je Milica, dok se najveći broj dečaka dobija ime Nikola, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku za period od 2001. do 2011. godine.

Taj podatak proizišao je iz popisa stanovništva koji je sproveden prošle godine u oktobru.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, najčešća >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prezimena u Srbiji od 1940. i ranije, pa do 2011. su Jovanović, Petrović, Nikolić, Marković i Đorđević.

Među Srbima česta prezimena su i Stojanović, Ilić, Stanković, Pavlović i Milošević.

Najčešće kombinacije ženskih imena i prezimena su Milica Jovanović, Milica Petrović, Jelena Jovanović, Milica Đorđević, i Marija Jovanović.

Najčešća kombinacija imena i prezimena za muškarce su Dragan Jovanović, Zoran Jovanović, Dragan Petrović, Aleksandar Petrović i Aleksandar Jovanović.

Roditelji ženske dece u periodu od 2001. do 2011. godine, pored imena Milica, najčešće su se opredeljivali za imena Anđela, Jovana, Ana, Teodora, Sara, Marija, Katarina, Anastasija i Aleksandra.

Muškoj deci, osim imena Nikola, roditelji su najčešće davali ime Luka, Stefan, Marko, Lazar, Aleksandar, Aleksa, Nemanja, Jovan i Filip.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji najviše Jovanovića, Milica i Nikola

Izvor: Beta, 26.Dec.2012

BEOGRAD, 26. decembra 2012. (Beta) - Najčešće žensko ime u Srbiji je Milica, dok najveći broj dečaka dobija ime Nikola, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku za period od 2001. do 2011. godin.

Nastavak na Beta...

Jovanovići i Petrovići najbrojniji u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2012

Najčešće žensko ime u Srbiji je Milica, dok se najveći broj dečaka dobija ime Nikola, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku za period od 2001. do 2011. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Milica i Nikola najčešća imena za decu u Srbiji

Izvor: Blic, 26.Dec.2012

Milica i Nikola su najčešća imena u Srbiji u proteklih 20 godina, saopštio je danas Republički zavod za statistiku, koji je prvi put u dugoj tradiciji sprovođenja popisa stanovništva objavio publikaciju "Najčešća imena i prezimena"...Najčešće žensko ime u Srbiji u proteklih 10 godina, posle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.