U Srbiji na evidenciji 733.000 nezaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji na evidenciji 733.000 nezaposlenih

BEOGRAD - Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Srbiji ima 733.000 nezaposlenih, ali je realan broj onih koji traže posao oko 400.000, ocenio je danas direktor Nacionalne službe Vladimir Ilić.

"Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalaze se i 'nazovi nezaposleni' koji zapravo ostvaraju neka druga prava, a ne traže zaposlenje", kazao je Ilić na Direktorskoj konferenciji centara javnih službi za zapošljavanje zemalja jugoistočne Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja se održava u Beogradu.

On je istakao da je veliki problem za Srbiju veliki broj zaposlenih na crno, a kao razlog za to naveo je veliko poresko opterećenje koje država nameće poslodavcima.

"Ohrabrujuće su najave iz Vlade Srbije da će smanjiti cenzus neoporezivog dela zarade", istakao je je Ilić.

Državna sekretarka Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj Vesna Kovač poručila je da je cilj tog resora da stopa zaposlenosti u Srbiji raste za 1,5 odsto na godišnjem nivou.

Ona je rekla da će taj cilj biti postignut kroz razvoj malih i srednjih preduzeća i većem stranim ulaganjima.

Prema njenim rečima, neophodna je i modernizacija Nacionalne službe za zapošljavanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.