U Španiji pripremljena vremenska kapsula za Covid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 13:02

U Španiji pripremljena vremenska kapsula za Covid

Društvo "La Rioja", iz Fuenmajora na severu Španije pripremilo je “Vremensku kapsulu” u kojoj će biti pohranjeno 15 hiljada priča, fotografija i poruka ljudi iz celog sveta o iskustvu u toku pandemije koronavirusa.

Kapsula ce, kako piše, onlajn magazine "Rai njuz" biti pohranjena u podrumu vinarije “Rioja Murilo”, iz 16 veka, a ponovno će biti otvorena za 50 godina, 2070.

“Vremenska Kapsula” je kontejner napravljen tako da sigurno sačuva sadržaj u dužem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << periodu i to je jednosmerni način komunikacije sa budućnošću. Mogu je napraviti pojedinci, institucije, organizacije, prenosi Rai Njuz.

Naziv "vremenska kapsula" koristi od 1938 godine, ali se ne zna tacno kada je prvi put ta ideja o realizovana.

Prema nekima čak u 17 veku. Poznato je da je 1936. godine na Univerzitetu u američkom gradu Atlanta napravljena i zazidana “vremenska kripta” koja sadrži razne predmete karakteristične za to vreme, a otvaranje je planirano za godine 8113.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.