U Skupštini Srbije rasprava o Memorijalnom centru Staro sajmište

Izvor: Press, 21.Feb.2020, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Skupštini Srbije rasprava o Memorijalnom centru "Staro sajmište"

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas rad raspravom o amandmanima na Predlog zakona o Memorijalnom centru "Staro sajmište".
Foto:blic
Oni su podržali u načelnoj raspravi taj zakon, ocenivši da je važno negovati kulturu sećanja, naročito, u vreme kada se dešava pokušaj istorijskog revizionizma.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević rekao je u raspravi da se osniva >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ustanova kulture na republičkom nivou koja će biti posvećena kulturi sećanja na žrtve i i istorijske dogadjaje koji su se dogodili na prostoru današnjeg "Starog sajmišta".

Memorijalni centar obuhvataće odgovarajući prostor na levoj obali Save, odnosno područje nekadašnje Bežanijske bare, uključujući kulturno dobro "Staro sajmište" i njegove zaštićene okoline, kao i odgovarajući prostor Jevrejskog prolaznog logora "Topovske šupe".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.