Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2018, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Šapcu održan prijem za američkog ambasadora

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović danas je u čast ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota priredio prijem u Gradskoj kući.

Zelenović je u govoru ukazao da u Šapcu "ne odlučjuje jedan čovek", već lokalnu politiku "kreiraju svi oni kojima su na prvom mestu interes građana i razvoj grada, kao modernog, evropskog".

U saopštenju se navodi da je Zelenović predstavio ambasadoru Skotu predsednika Skupštine Šapca Nemanju Pajića, zamenika gradonačelnika Dušana >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kostadinovića i predstavnike političkih stranaka i pokreta koji čine vladajuću većinu u gradskoj Skupštini, i ukazao da je dobra politika Šapca rezultat njihovog zajedničkog doprinosa.

Ambasador Skot je pitao o nagradi "Šampion lokalnog razvoja" koju je Šabac nedavno dobio,a pitao je i o sistemu neposredne demokratije koji se primenjuje u tom gradu.

Zelenović je objasnio kako u šabačkim mesnim zajednicama funkcioniše "institucionalizovan mehanizam neposrednog odlučivanja" čiji je rezultat "narodna volja i potpuna kontrola građana nad javnim novcem".

Na ambasadorovo pitanje o investicijama, gradonačelnik je odgovorio da se uprava Šapca "bori za sve kompanije za koje veruje da mogu da doprinesu boljitku građana".

Razgovarali su i o poljoprivredi šabačkog kraja.

Ambasador Skot je s domaćinima prošetao gradom i u Kulturnom centru otvorio izložbu "Spasavanje Srbije: Američka misija i epidemija tifusa u Srbiji 1915. godine", postavljena u Šapcu povodom 100 godina diplomatskih odnosa Srbije i SAD.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šabac ugostio američkog ambasadora

Izvor: Beta OMS, 16.Nov.2018

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skat jučerašnju posetu Šapcu počeo je prijemom u Gradskoj kući koji je u njegovu čast priredio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima.Predstavljajući ambasadoru Skatu predsednika Skupštine grada Šapca Nemanju Pajića, zamenika gradonačelnika...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.