U Šangaju počela izgradnja Diznilenda

Izvor: Politika, 08.Apr.2011, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Šangaju počela izgradnja Diznilenda

ŠANGAJ – Postavljanjem kamena temljca, američka kompanija „Volt Dizni” i kineska firma „Šangaj Šendi grup” započele su danas izgradnju prvog zabavnog parka u kopnenom delu Kine, javlja Holivud reporter.

Projekat, vredan 4,4 milijardi dolara, predstavlja jednu od dosad najvećih investicija u Kini.

Dizni je pregovarao punih 10 godina sa kineskom vladom pre nego što je dobio „zeleno svetlo” za izgradnju tematskog parka u koju će prvobitno biti uloženo 3,7 >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << milijardi dolara, a kasnije još 700 miliona dolara.

Šangaj Dizniled, koji će prve posetioce primiti za oko pet godina, prostiraće se na oko 400 hektara i obuhvataće tematski park sa atrakcijama prilagođenim kineskoj publici, dva hotela, veliki tržni centar sa restoranima i zabavnim sadržajima, prostore za rekreaciju, jezero i parking za automobile i autobuse.

U Diznilendu ističu da će Šangaj Diznilend biti „autentično diznijevski i izrazito kineski”.

Prvi Diznilend na teritoriji Kine otvoren je 2005. u Hong Kongu.

Tanjug

objavljeno: 08.04.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.