U S. Mitrovici pregledano 230 pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U S. Mitrovici pregledano 230 pacijenata

Nastavljeni su preventivni pregledi u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Tako su organizovani i preventivni pregledi ultrazvuka abdomena i mamografski pregled dojki u Službi za radiološku dijagnostiku. Akcija je trajala osam sati i potpuno je besplatna.

U Opštoj bolnici u okviru besplatnih preventivnih pregleda organizovani su pregledi ultrazvuka abdomena, mamografski pregled dojki, ali i analize krvi tumor markerima u službama za radiološku dijagnostiku i laboratorijsku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Akcija se sprovodi u cilju prevencije malignih oboljenja. Kako su upravo oni u vrhu liste uzročnika smrtnosti kod pacijenata, ideja je doprineti ranim otkrivanjima istih, ali i ukazati na važnost i prednosti preventivnih pregleda.

U akciji su učestvovala dva tima sa ukupno 18 zdravstvenih radnika. Urađeno je 245 pregleda i analiza za 230 pacijenata. Od toga 108 ultrazvuka abdomena, 16 mamografskih pregleda i 121 analiza krvi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.