U RS 144 dece obolelo

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 11:27

U RS 144 dece obolelo

Banjaluka -- U Republici Srpskoj koronavirusom je od početka epidemije zaraženo ukupno 144 dece.

To je izjavio načelnik Klinike za dečje bolesti na Univerzitetskog kliničkog centra RS-a Vladimir Mirošljević. Prema njegovim rečima, 69 dece je starosti do četiri godine i 75 uzrasta od pet do 15 godina.

Mirošljević je za RTRS rekao da je njihovo zdravstveno stanje dobro, te da trenutno na Klinici za dečje bolesti nije hospitalizovano nijedno zarazeno dete. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Mirošljević je istakao da podaci o broju zaražene dece u RS-u nisu zabrinjavajući jer je zaraženo malo više od dva odsto, što je u skladu sa procentom na globalnom nivou.

"Poslednja tri pacijenta u RS-u su bebe do mesec dana, što govori da su se zarazili od roditelja koji su uneli virus u porodicu", naveo je Mirošljević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.