U Prištini počelo ponovno brojanje glasova

Izvor: RTS, 13.Nov.2019, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prištini počelo ponovno brojanje glasova

U Centru za brojanje i rezultate u Prištini počelo je ponovno brojanje glasova sa 1.472 biračka mesta, potvrđeno je iz kosovske Centralne izborne komisije.
Odluku o ponovnom brojanju glasova doneo je pre dva dana Izborni panel za žalbe i predstavke, nakon pritužbi partija koje su učestvovale na izborima 6. oktobra.
Ponovnim brojanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << glasova očekuje se odlaganje konačnog potvrđivanja rezultata izbora do početka decembra, jer bi prebrojavanje moglo da traje dve ili tri nedelje.
Odlukom Panela za žalbe odbačeno je i oko 3.700 glasova iz centralne Srbije.
Na tu odluku Vrhovnom sudu žalila su se četiri predstavnika pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova, jer bi u tom slučaju ostali bez mandata u kosovskoj skupštini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Ponovno brojanje glasova sa 1,500 biračkih mesta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Nov.2019

Na Kosovu je u sredu popodne počelo prebrojavanje glasačkih listića sa skoro 1,500 biračkih mesta, od ukupno 2,547 koliko ih je bilo na dan prevremenih, parlamentarnih izbora 6. oktobra. Iz organizacija koje prate izborni proces kažu da ovaj proces može da potraje do tri nedelje.  Prebrojavanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.