Izvor: RTS, 01.Mar.2022, 19:03

U Prištini osnivaju fond za bezbednost

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je da je ministru finansija dao ovlašćenje za osnivanje bezbednosnog fonda, pre svega radi potreba kosovskih bezbednosnih snaga.
"Prikupljena finansijska sredstva su namenjena za korišćenje u skladu sa strategijom bezbednosti Kosova za koju se očekuje da bude odobrena od strane vlade. Funkcionisanje ovog fonda biće regulisano relevantnim proceduralnim aktima i koristiće se isključivo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u svrhe koje odredi vlada", najavio je Aljbin Kurti.
Prema njegovim rečima, u skladu sa važećom zakonskom regulativom sprovodiće se procedure za poreklo finansijskih sredstava, kako bi se očuvao integritet fonda i njegova namena.
Kurti je dalje "pozvao građane Kosova, sunarodnike u dijaspori, ali i druge donatore da doprinesu bezbednosti Kosova".
Odluku o fondu doneo je nakon konsultacija sa međunarodnim partnerima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurti: "Osnovaćemo fond za KBS"

Izvor: B92, 01.Mar.2022

Priština -- Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti najavio je da će biti osnovan fond bezbednosti za KBS i pozvao je članove dijaspore da doniraju novac za KBS..."U skladu sa potrebama Kosovskih bezbednosnih snaga, trenutnom situacijom i nakon konsultacija sa međunarodnim partnerima, ovlastio sam danas...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.