U Preševu zaplenjene preko dve tone krijumčarene robe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2023, 16:26

U Preševu zaplenjene preko dve tone krijumčarene robe

Carinici su 24. januara 2023. godine na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, u jednom kamionu, pored uredno prijavljene, pronašli i preko dve tone krijumčarene tekstilne i druge robe.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao kamion domaćih registarskih oznaka, koji je za nekoliko uvoznika u našoj zemlji prevozio uglavnom tekstilnu robu iz Turske.

Na pitanje, da li pored prijavljene robe ima još nešto da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijavi, vozač je odgovorio odrično.

Kamion je ipak izdvojen za detaljan pregled, a nakon istovara je utvrđeno da se ipod robe prijavljene za uvoz nalazi i velika količina različite neprijavljene robe.

U više ogromnih torbi i kutija na dnu tovarnog dela pronađeno je preko 7.000 različitih odevnih predmeta: dečjih kompleta, prsluka, trenerki, farmerica, majica, veša i čarapa poznatih robnih marki ''Zara'', ''Tommy Hilfiger'', ''Adidas'', ''Nike'', ''Diesel'', ''Armani''...

Među robom se našlo i oko 500 autodelova, različitog alata, parfema i toaletnih voda poznatih brendova.

Pored toga pronađeno je i više od šest kilograma etiketa robnih marki ''Philipp Plein'', ''Nike'', ''Adidas'' i ''Karl Lagerfild'', koje služe za našivanje ili lepljenje na neobeleženu robu i njeno naknadno ''firmiranje''.

Pored krijumčarene robe, za koju postoji sumnja i u povredu prava intelektualne svojine, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, koji će biti pokrenut protiv vozača-vlasnika prevozničke kompanije, biće zadržan i kamion.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Preševu zaplenjeno preko 2 tone tekstilne robe, delova, alata, parfema i etiketi

Izvor: JužneVesti.com, 26.Jan.2023

Preko 7.000 dečjih kompleta, prsluka, trenerki, farmerica, majica, veša i čarapa poznatih robnih marki, kao i 500 auto-delova, različitog alata, parfema i toaletnih voda poznatih brendova zaplenili su carinici na Graničnom prelazu Preševo. Iz Uprave carina navode da je u kamionu bilo više od 2...

Nastavak na JužneVesti.com...

Zaplenjeno preko dve tone krijumčarene robe na graničnom prelazu Preševo

Izvor: JUGpress.com, 26.Jan.2023

PREŠEVO..Carinici su na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, u jednom kamionu, pored uredno prijavljene, pronašli i preko dve tone krijumčarene tekstilne i druge robe...Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao kamion domaćih registarskih oznaka,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.