U Podgorici nastavljen protest opozicije

Izvor: Šumadija Press, 28.Sep.2015, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Podgorici nastavljen protest opozicije

Opozicioni Demokratski front nastavlja danas protest ispred zgrade Skupštine Crne Gore koji će, prema najavama organizatora, trajati sve dok ne ubudu ispunjeni njihovi zahtevi – formiranje prelazne vlade i organizovanje fer izbora.

Protest je započeo juče, a nekoliko stotina demonstranata noć je provelo u šatorima ispred zgrade parlamenta.

Među nezadovoljnima politikom aktuelne crnogorske vlade bili su i gotovo svi lideri te političke koalicije, javljaju mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << u Crnoj Gori.

Organizatori tvrde da je noć protekla mirno i da nije bilo incidenata.

– Noć je bila hladna, ali izdržali smo – poručio je Strahinja Bulajić, funkcioner Demokratskog fronta.

Organizatori protesta najavili su da će građanska okupljanja trajati sve dok se ne ispune njihovi zahtevi, pa su u parku preko puta Skupštine i na ulici pored Centralne banke montirali šatore za demonstrante.

Koča Pavlović, potpredsednik Pokreta za promene i funkcioner DF-a koji je, takođe, noć proveo sa okupljenim građanima, najavio je da večeras očekuju dolazak još većeg broja nezadovoljnih stanjem u državi, a da će tokom dana biti realizovanei razne društveno-političke i zabavne aktivnosti.

Tokom protesta uhapšene su dve osobe zbog bacanja kamenja ka pripadnicima policije. Povređenih nije bilo.

Prema oceni Časlava Vešovića, portparola vladajuće Demokratske partije socijalista, protesti opozicionog Demokratskog fronta u Podgorici su “doživeli totalni fijasko”.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.