U Perućcu nadjeni ostaci najmanje 11 osoba

Izvor: Beta, 14.Sep.2010, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Perućcu nadjeni ostaci najmanje 11 osoba

BEOGRAD, 14. septembra 2010. (Beta) - U ispražnjenom delu jezera Perućac kod Bajine Bašte istražitelji su pronašli skeletne ostatke najmanje 11 lica, saopštilo je u utorak Tužilaštvo za ratne zločine Srbije.

"Na osnovu prvih informacija, pretpostavlja se da skeletni ostaci pripadaju žrtvama ratnih zločina koje je počinio Milan Lukić sa pripadnicima svojih formacija", navedeno je u saopštenju.

Desnu obalu Drine pretražili su pripadnici Žandarmerije, pogranične policije i SUP-a Bajina Bašta s predstavnicima Instituta za nestala lica BiH, a pretraga je nastavljena na obali Perućca.

"Pravosudni organi Srbije dogovorili su s predstavnicima Instituta za nestala lica BiH dinamiku pretrage, nakon što je Tužilaštvo za ratne zločine u petak sprečilo ponovno punjenje ovog akumulacionog jezera vodom", navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Perućcu pronađeni ostaci najmanje 11 lica

Izvor: Blic, 14.Sep.2010

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo je danas da su na lokaciji ispražnjenog jezera Perućac kod Bajine Bašte nadležni organi Srbije u ponedeljak pronašli skeletne ostatke najmanje 11 lica...Pripadnici Žandarmerije, pogranične policije i SUP Bajina Bašta pretražili su desnu obalu Drine i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.