U Pančevu nedovoljno i lekova i lekara

Izvor: RTS, 09.Mar.2011, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pančevu nedovoljno i lekova i lekara

U apotekama u Pančevu nema nitroglicerina i lekova za inhalaciju, a u bolnici već šest meseci nema dovoljno gaze. Neke operacije se odlažu zbog toga, ali i zato što nema dovoljno anesteziologa.

U pančevačkim apotekama je poduži spisak lekova kojih u poslednje vreme nema dovoljno, ili se uopšte ne mogu naći. Već nekoliko meseci nema nitroglicerina i lekova za inhalacije.

Dijana Bojević, rukovodilac Apoteke Pančevo, kaže da su pokušali da naprave neke zalihe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u centralnom magacinu, ali ne znaju koliko će to da traje: "Imamo velika dugovanja prema dobavljačima, i to nam je glavni problem."

U pančevačkoj bolnici već šest meseci nema dovoljno gaze, zbog čega se neke operacije odlažu. To je primoralo hirurge da od pacijenata traže da je sami kupuju, jer se još mogu ponegde nabaviti manje količine.

"Rečeno mi je da kupim 30 metara gaze, što sam i učinio. Novac nije problem, važno mi je da se operišem i da sve bude dobro", kaže jedan pacijent sa hirurškog odeljenja.

Hirurg doktor Milan Trifunović naglašava: "Gaza potrebna za operaciju košta oko hiljadu dinara, što pacijenti uglavnom mogu da obezbede, a nama pomaže da obavimo skoro sve planirane operacije."

Važniji problem u pančevačkoj bolnici je taj što su otišla tri anesteziologa, a na konkurs se nije javio niko, tako da se neke takozvane hladne operacije ipak moraju odlagati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.