U Obrenovcu spaljena droga vredna milijardu evra

Izvor: Mondo, 17.Nov.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Obrenovcu spaljena droga vredna milijardu evra

U Termoelektrani "Nikola Tesla" u Obrenovcu danas je spaljeno 565 kilograma zaplenjenih narkotika ukupne vrednosti većoj od milijardu dinara.

Foto: Tanjug, Miloš Jelesijević

Spaljivanju heroina, hašiša i marihuane, koju je oduzela policija u prethodnom periodu, prisustvovao je ministar policije Nebojša Stefanović koji je najavio još odlučniju borbu protiv narkodilera.

Stefanović je istakao i da je današnje uništavanje obavljeno po ekološkim standarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i da se time ne ugrožava zdravlje građana.

On je dodao da će se sa praksom spaljivanja narkotika nastaviti u narednom periodu još češće, podsetivši da je slična akcija bila organizovana samo jednom u u poslednjih 15 godina.

Stefanović je istakao da su za drogu koja je danas uništena donete odgovarajuće presude nadležnih sudova iz Niša i Kraljeva, a da su neke od količina bile zaplenjene još tokom 1995. godine.

"Postupanje države i MUP-a u borbi protiv narkodilera, u čemu je važan korak i uništavanje zaplenjene droge, u budućnosti će biti jos veće", rekao je ministar policije.

On je, u tom kontekstu, naglasio da je policija u prvih šest meseci ove godine povećala zaplenu svih vrsta narkotika, a posebno heroina.

Prema njegovim rečima, država je potpuno odlučna u borbi protiv organizovanog kriminala i krujumčarenja narkotika, kako bi omogućila da narkodileri budu prošlost.

Sa stavom ministra policije, da se droga mora češće spaljivati na transparentan način u prisustvu nadležne komisije i medija, saglasio se i ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je istakao da nema razloga da zaplenjena droga "stoji po fiokama i sefovima".

Insistiraćemo da to bude rađeno češće, možda čak i jednom mesečno, rekao je on, objasnivši da problem sa zaplenjenim narkoticima mora da se reši zbog svih nas.

Lončar je naveo i da je po statističkim podacima osam odsto mlađih od 16 godina probalo neku vrstu droge i "da moramo da uradimo sve da promenimo te parametre".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.