U Obrenovcu OPET nađen toksični otpad

Izvor: Mondo, 02.Feb.2018, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Obrenovcu OPET nađen toksični otpad

U obrenovačkom ataru otkrivana je danas nova lokacija sa nelegalno zakopanim opsanim otpadom, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija(arhivska fotografija)

Nova lokacija sa toksičnim otpadom otkrivena je u saradnji sa Bezbednosnom informativnom agencijom i Osnovnim javnim tužilaštvom iz Obrenovca.

Uviđaj na novoj lokaciji je još uvek u toku, a kako su naveli iz ministarstva, u 13 časova ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zaštite životne sredine Goran Trivan obići će mesto gde je nelegalno smešten otpad, posle čega će upoznati javnost o detaljima tog slučaja.

Radioaktivni otpad koriste za kriptovalute

Prethodno su u okolini Obrenovca pronađene dve lokacije na kojima je sakriven toksični otpad.

Krajem decembra prošle godine otkriveno je 20 tona optada u selu Vukićevica, a potom je na imanju sela Veliko polje pronađeno oko stotinak buradi opasnog otpada.

Otrov u buradima u Obrenovcu opasan po zdravlje

Otpad pronađen u Obrenovcu kancerogen! (FOTO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.