U Novom danu o Svetskom danu deteta, gost i Draža Petrović

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2018, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom danu o Svetskom danu deteta, gost i Draža Petrović

Svetski dan deteta obeležava se 20. novembra. Podaci govore da 9,5 odsto dece u Srbiji živi u apsolutnom siromaštvu, a čak 30, 2 odsto dece živi na liniji siromaštva. Kako u današnje vreme ispuniti ocekivanja kao roditelj, izboriti se za egzistenciju porodice, usrećiti dete i omogućiti mu normalan razvoj?

O tome u temi jutra govoriće psiholog i porodični terapeut Radmila Vulić-Bojović, a svoje iskustvo kao roditelj podeliće i TV lice Maja Nikolić, majka troje dece.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Glavni i odgovorni urednik lista Danas Dragoljub Draža Petrović lista štampu i komentariše aktuelne teme.

Istraživačka stanica Petnicа raspisala je konkurs za prijavljivanje na njene programe u 2019. godini. Srednjoškolci iz svih krajeva Srbije, bez obzira na tip škole, koji imaju interesovanje za prirodne, društvene ili tehničke nauke dobrodošli su da se prijave za učešće na programima ove prestižne institucije. O tome kako se i do kada prijaviti, kao i koje je sve programe pripremila "Petnica" čućemo od Nikole Božića, direkora te istraživačke stanice.

"Šta čovek mora učiniti da bi ostvario svoj san?" Kako bi pronašao najbolji odgovor na to pitanje, 35-godišnji Davor Rostuhar se upustio u veliki izazov, u veliko istraživanje koje ga je odvelo sve do samog kraja sveta. Postao je 26. čovek u istoriji koji je od obale Antarktika do Južnog pola stigao sam. O toj pustolovini govoriće u Novom danu.

Prvi Vasilije Mokranjac Fest, festival posvećen jednoj od ključnih ličnosti srpske muzike, biće održan od 22. do 24. novembra u Beogradu u organizaciji Fondacije Vasilije Mokranjac. Organizatorke ovog festivala su gošće Novog dana.

Grupa IrieFm imaće svoj koncert 15. decembra u Domu omladine Beograd. Uz hitove poput "Kliziš", "Putevi" i "Ljubav što smo stvorili", IrieFM će prvi put predstaviti beogradskoj publici sve nove pesme sa dugo očekivanog albuma. Tim povodom naš gost je frontmen grupe IrieFm Vukašin Marković.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Unicef: Oko 30 odsto dece u Srbiji živi na ivici siromaštva

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 14:24

Oko 30 odsto dece u Srbiji živi na ivici siromaštva, dok svako deseto dete živi u apsolutnom siromaštvu, saopštio je Unicef povodom 20. novembra, Svetskog dana deteta...Po podacima te misije UN, 20 odsto dece u Srbiji nije primilo sve vakcine, a skoro trećina dece mlađe od pet godina nema odgovarajuću...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.