U Novom Pazaru umrla još dva pacijenta od kovida 19

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 17:21

U Novom Pazaru umrla još dva pacijenta od kovida 19

Novi Pazar -- U regionalnoj kovid bolnici u Novom Pazaru u poslednja 24 sata umrlo je dvoje pacijenata obolelih od kovida 19.

Ukupan broj preminulih u toj bolnici u poslednja 24 sata je osam pacijenata, ali je šestoro zavedeno kao "noncovid" pacijenti.

Koordinator Bolnice, Mirsad Đerlek, naveo je da su "noncovid" pacijenti umrli od drugih bolesti.

Od ukupnog broja umrlih, troje je iz Novog Pazara, a petoro iz Sjenice.

Na bolničkom lečenju nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ukupno 248 pacijenata, a tokom jučerašnjeg dana hospitalizovano je 25 osoba, a otpuštene su 22.

U KBC "Dragiša Mišović" transportovana su dva pacijenta.

Najviše pacijenata smešteno je na Internom odeljenju novopazarske kovid bolnice - 91, dok je u poljskoj bolnici Vojske Srbije njih 29.

"Na respiratorima je osam pacijenata, a dva na 'haj flou' (High Flow) ventilaciji", navodi se u saopštenju.

U kovid ambulanti Doma zdravlja pregledano je 300 pacijenata, od kojih se njih 188 prvi put javilo, dok je za ostale to bio kontrolni pregled.

"Urađeno je 180 rentgena pluća i 157 laboratorijskih analiza. Od 124 seroloških (brzih) testova iz krvi, 51 je bio pozitivan. Urađeno je i 80 PCR testova", piše u saopštenju Štaba za vanredne situacije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.