U Novom Pazaru koza ojarila dvonogo jare

Izvor: Kurir, 11.Mar.2013, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Pazaru koza ojarila dvonogo jare

Voleo bih da ga uzme neka institucija, da ga ispita, da otkrije uzroke. Čuvaću ga, ali ne znam na koji način da ga gajim. Ono je nepokretno, treba mu pomoć, kaže Hazbija Mujković.

NOVI PAZAR - U naselju Bukreš u Novom Pazaru rođeno je jare sa dve noge, a njegov vlasnik Hazbija Mujković kaže da bi ga rado poklonio nekoj instituciji koja bi se brinula o njemu.

“Ojarila mi se koza i na svet donela dvoje jaradi, od kojih jedno bez prednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nogu. Prva dva dana ga je majka hranila, ali smo i tada morali da ga pridržavamo. Jutros ga je odbacila. Moraću da ga hranim pomoću flašice, jer ne želim da ugine od gladi, rekao je Hazbija Mujković za Regionalnu TV.

On kaže da celog svog života gaji koze i krave i da nikada svojim očima nije video nešto ovako.

Voleo bih da ga uzme neka institucija, da ga ispita, da otkrije uzroke. Čuvaću ga, ali ne znam na koji način da ga gajim. Ono je nepokretno, treba mu pomoć”, kaže Mujković.

Veterinari i stručnjaci još nisu pokazali interesovanje za dvonogo jare.

Veterinar Nasuf Nezirović kaže da do ovih anomalija najčešće dolazi zbog parenja u srodstvu.

“Ako dođe do ukrštanja u srodstvu vrlo često se mogu pojaviti anomalije. Drugi razlog je neka hromozomska devijacija. Ne znam šta je u pitanju u konkretnom slučaju jer nisam izvršio pregled jareta”, rekao je Nezirović.

Žensko jare, braon boje, koje su zavoleli svi u naselju Bukreš, najverovatnije neće dobiti proteze jer ne postoje ni začeci ekstremiteta.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.