Izvor: RTV 5, 04.Okt.2012, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hleb “od juče” za najsiromašnije (video)

Dogovor je postignut  - hleb od juče dobijaće najsiromašniji gradjani Niša. Na sastanku u Privrednoj komori Niša, ipak je odlučeno da se odustane od prvobitne ideje, da se deli jučerašnji burek i pecivo, zbog toga što nakon jednog dana, niko ne može da garantuje ispravnost masnog peciva.
Akciju će sprovoditi Opštine – pekari će hleb pakovati i dostavljati Opštinama, koje će, na osnovu spiskova sa svojih teritorija, o najsiromašnijim porodicama, prosledjivati ovu namirnicu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << onima kojima je najpotrebnija.
Na sastanak Unije i Opština, pozvani su predstavnici 33 pekare u gradu. Za sada se akciji odazvalo deset, ali se u Uniji nadaju da će se do naredne nedelje, kada počinje akcija, ovaj broj  znatno uvećati.

Nastavak na RTV 5...






Povezane vesti

U Nišu će se besplatno deliti hleb

Izvor: Danas, 05.Okt.2012, 19:19

U Nišu će u toku ovog meseca građanima početi besplatno da se deli „hleb od juče“ kako bi se bar malo ublažila izuzetno teška ekonomska situacija u gradu, odlučeno je na sastanku predstavnika regionalne Unije privatnih pekara i gradskih opština Niška Banja, Medijana i Palilula.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.