U Nigeru otet farmer, američki državljanin

Izvor: B92, 27.Okt.2020, 19:41

U Nigeru otet farmer, američki državljanin

Grupa od šest napadača na motorima sa puškama AK-47 otela je rano jutros Amerikanca iz njegove kuće na obodu sela na jugu Nigera, navodi se iz više izvora.

Otmičari su odveli 27-godišnjeg Filipa Voltona, koji je držao kamile, ovce i živinu i uzgajao drveće manga u blizini granice sa Nigerijom, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.

Njegova supruga, mlada ćerka i njegov brat ostali su u kući u selu Masalata, rekao je policijski izvor.

Policijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvor rekao je da se čini da počinioci potiču iz etničke grupe Fulani. Oni su tražili novac i pretresli kuću pre nego što su odveli Voltona.

Stejt department potvrdio je da je američki državljanin otet u Nigeru, ali nije dao dodatne detalje.

Volton ne radi za američku vladu ili bilo koju drugu organizaciju povezanu sa SAD, rekli su izvori.

Najmanje šest stranih talaca drže u zarobljeništvu islamistički pobunjenici u Maliju, Burkina Fasu i Nigeru. Islamisti su poslednjih godina prikupili milione dolara kroz otkupninu. Američka vlada često je kritikovala druge zemlje zbog plaćanja, podseća Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.