U Nemačkoj zapaljeno još 11 automobila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2011, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj zapaljeno još 11 automobila

BERLIN -

U Berlinu su sinoć, četvrte noći zaredom, nepoznate osobe palile kola i u tom "pohodu" izgorelo je 11 automobila, saopštila je jutros nemačka policija.

"Još, međutim, ne postoji "vrući trag", kažu u policiji, koja je pojačala prisustvo na ulicama, a predsedavajući sindikata policije Rajner Vent je pozvao građane u pomoć pri otkrivanju počinilaca.

"Policija ne može sama to srediti", rekao je Vent i zahtevao bolju opremu za policijske službenike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između ostalog, više helikoptera i kamera za noćno snimanje, kao i "nula tolerancije" za one koji pale.

Prve noći je zapaljeno 11 automobila, druge 15, treće devet, a noćas 11-bilans je misterioznih pohoda u Berlinu. Istraga nudi 5.000 evra nagrade za informaciju o počiniocima, koji su se, ocenjuje štampa, „"ugledali" na vandale u Engleskoj.

Na meti berlinskih napadača nisu samo skupi automobili, a jedna od žrtava bio je i Naim Mirta , poreklom iz Makedonije, čiji je "Mercedes", star deset godina, takođe, spaljen.

"Ja sam još i natočio pun rezervoar goriva", rekao je Mirta nemačkoj štampi, navodeći da je on „sve drugo, samo ne bogat".

Eksperti veruju da paljenje auta po Berlinu ima političku pozadinu, a štampa postavlja pitanje da li je to levi ili desni ekstremizam.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko to pali automobile po Berlinu?

Izvor: Mondo, 19.Avg.2011

U Berlinu su sinoć, četvrte noći zaredom, nepoznate osobe palile automobile. Ukupno zapaljeno 46 vozila.

Nastavak na Mondo...

Berlinski huligani zapalili "mečku" makedonskog gastarbajtera

Izvor: Glas javnosti, 20.Avg.2011, 07:41

BERLIN - U Berlinu i noći između četvrtak i petka, inače četvrte zaredom, nepoznate osobe palile su automobile i u tom pohodu izgorelo je 11 automobila..."Još, međutim, ne postoji vruć trag", kažu u policiji, koja je pojačala prisustvo na ulicama, a predsedavajući sindikata policije Rajner...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.