U Madridu otvorena izložba o Nikoli Tesli

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2022, 19:50

U Madridu otvorena izložba o Nikoli Tesli

Ambasadorka Srbije u Španiji Katarina Lalić-Smajević sa kompletnim diplomatskim sastavom Ambasade prisustvovala je otvaranju izložbe "Nikola Tesla. Genije savremenog elektriciteta" u muzeju Fondacije Kajša u Madridu.

Na ceremoniji otvaranja ministarka nauke i inovacija Španije Diana Morant istakla je značaj promocije nauke i naučnika koji su promenili svet i naglasila da Srbija treba da bude ponosna na svog vizionara, koji je ostavio izuzetan i neizbrisiv trag na svetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naučnoj sceni.

Direktor za kulturu i nauku Fondacije Kajša Ignasi Miro i direktorka Muzeja "Nikola Tesla" u Beogradu Ivona Jevtić su naglasili značaj saradnje te dve institucije, a koja je, kako su naveli, ojačana uspehom ove izložbe u Barseloni.

Planirane su brojne komplementarne aktivnosti, kao i da svakog ponedeljka u novembru španski stručnjaci iz oblasti nauke i istorije umetnosti drže konferencije o srpskom naučniku.

Izložba je prethodno bila u muzeju Fondacije Kajša u Barseloni, gde je i njeno sedište, a planirano je da, nakon postavke u Madridu putuje u Sevilju i Saragosu.

U Madridu će izložba biti otvorena do 8. januara 2023. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Madridu otvorena izložba o Nikoli Tesli

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 30.Sep.2022

MADRID – Ambasadorka Srbije u Španiji Katarina Lalić-Smajević sa kompletnim diplomatskim sastavom Ambasade prisustvovala je otvaranju izložbe “Nikola Tesla. Genije savremenog elektriciteta” u muzeju Fondacije Kajša u Madridu. Na ceremoniji otvaranja ministarka nauke i inovacija Španije Diana...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.