U LORU OŽIVLJAVA PROIZVODNJA

Izvor: Kurir, 10.Feb.2011, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U "LORU" OŽIVLJAVA PROIZVODNJA

BAČKA TOPOLA - Preduzeće za proizvodnju prikolica za prevoz putničkih automobila "Lor" (Lohr) u Bačkoj Topoli vratilo je početkom godine na posao 40 ranije otpuštenih radnika, jer se u ovoj godini planira proizvodnja 250 specijalizovanih transportera.

Reč je o prikolicama novog tipa, namenjenih ruskom tržištu na koje je ta fabrika do izbijanja globalne finansijske krize plasirala celokupnu produkciju, rečeno je u tom preduzeću.

U ovoj godini planirano je da proizvodnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dostigne 40 posto rezultata u 2008. godini, a očekivanja su da će kapaciteti pogona te fabrike biti popunjeni posle potpunog oporavka automobilske industrije, kojoj je namenjen njihov proizvod.

U "Loru" lane nije proizveden ni jedan transporter , a za potrebe partnera u Alžiru dorađivani su proizvodi koji su se nalazili na zalihama. Uz izvoz u Rusiji, nekoliko kontingenata prikolica izrađenih po posebnim standardima biće plasirano i na to severnoafričko tržište.

"Lor" je posle prekida izvoza u Rusiju, zbog otkazivanja svih narudžbi, u 2009. godini otpustilo 120 radnika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.