U Kongresu pucao Božji prorok

Izvor: Press, 29.Mar.2016, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kongresu pucao "Božji prorok"

Muškarac koji je potegao oružje na ulazu Centra za posetioce američkog Kongresa poznat je policiji od ranije, prenose mediji iz SAD.
Foto:B92.net
Kako se navodi, on je u oktobru prošle godine uhapšen zbog toga što je upao u Predstavnički dom uzvikujući da je "Božji prorok".
Policija na Kapitol hilu ga je idenfitikovala kao 66-godišnjeg Larija Dosona iz Tenesija, a optužen je za napad >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << smrtonosnim oružjem i oružani napad na policajca, prenosi AP.
Policija je ranila Dosona koji je naoružan došao do ulaza Centra za posetioce Kapitola, a šef policije Kapitola Metju Verderosa je, na konferenciji za novinare, rekao da je policija pucala kada je on izvukao oružje. 

Verderosa je demantovao ranije informacije da je upucan policajac, navodeći da je u pitanju žena, slučajni prolaznik koja je zadobila lakše povrede, prenele su agencije. 

"Smatramo da je reč o aktu pojedinca koji je i ranije posećivao Kapitol i da to nije ništa više od kriminalnog dela", rekao je šef policije. 

Prema njegovim rečima, ne zna se koliko je policajaca pucalo u naoružanog napadača. 

Kako je dodao, u blizini Kongresa pronađen je automobil napadača. 

Doson je prebačen u lokalnu bolnicu, a policija je saopštila da je on u stabilnom stanju, kao i žena koja je zadobila povrede koje nisu opasne po život. 

Nakon što je uhapšen prošle godine zbog upada u Predstavnički dom, Dosonu je Viši sud u Vašingtonu u oktobru zabranio da prilazi Kapitolu, navedeno je u sudskim dokumentima. 

Doson se nije pojavio na zakazanom ročištu u novembru, a u pismu je poručio da se "neće povinovati sudskoj odluci niti će se sam predati". 

"Više neću dozvoliti sebi da me predvode krv i meso, već samo božanska ljubav", napisao je on tada. 

U drugom sudskom dokumentu stoji da je Doson rekao kako je bio pripadnik vojske, a da je vojne obaveze razrešen 1971. 

Podaci pokazuju i da je imao dozvolu za rad kao šef pogrebne službe u Tenesiju, a kada mu je dozvola istekla 2004, državni upravni odbor direktora pogrebnih službi je triput odbacio njegov zahtev za obnavljanje licence jer, kako su naveli, "nije imao adekvatan moralni karakter". 

Portparol upravnog odbora pogrebne službe Tenesija Kevi Volters kaže da je Dosonov zahtev odbijen zbog incidenta koji se dogodio dok je radio kao vozač školskog autobusa u Nešvilu, kada je jednoj devojčici u pismu poručio da mu je Bog naložio da sa njom ima seks. 

Zbog najnovijeg incidenta, juče su na kratko bile zatvorene zgrade američkog Kongresa i Bela kuća, a policija je članovima osoblja i posetiocima kompleksa na Kapitol hilu preporučila da se sakriju u prostorijama sedišta Kongresa. 

Sinoć su sve ulice ponovo otvorene, a Kapitol normalno funkcioniše, saopštili su zvaničnici.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.