Izvor: Beta, 25.Maj.2018, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kočanima proslavljen Dan mladosti

U Kočanima, u Makedoniji, danas je, po osmi uzastopni put, proslavljen nekadašnji jugoslovenski praznik Dan mladosti, 25. maj, rodjendan predsednika SFRJ Josipa Broza Tita (1892-1980).Mediji su preneli da je ulicama tog gradića ponovo nošena "štafeta mladosti" koju su na proslavi na centralnom trgu, pred Titovom bistom, na postamentu obavijenom zastavom Jugoslavije, omladinci predali predsedniku lokalnog udruženja "Josip Broz Tito".Neki učesnioci kočanskog Dana mladosti su bili u majicama s Titovim likom, s plavim pionirskim kapama i s crvenim maramama oko vrata.  U udruženju "Josip Broz Tito" aktivno je više od 200 starijih članova, a, po predsedniku Trajanu Trendovu, učlanjuju se i mladi.Posle proslave Dana mladosti na trgu u Kočanima, poštovaoci Tita i Jugoslavije su ručali na otvorenom, na jednoj poljani.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Crvena linija o istorijskoj ulozi Josipa Broza Tita

Izvor: N1 televizija, 25.Maj.2018

U socijalističkoj Jugoslaviji 25. maj je bio Dan mladosti i zvanično se slavio rođendan Josipa Broza Tita...Trideset osam godina posle njegove smrti i dalje nema saglasnosti o njegovoj istorijskoj ulozi - da li je pozitivna ili negativna? Da li je Tito bio heroj ili zločinac?..U Crvenoj liniji o...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.