U KCV na respiratoru 21 pacijent

Izvor: B92, 23.Jul.2020, 16:09

U KCV na respiratoru 21 pacijent

Novi Sad -- U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu trenutno se leči 291 pacijent kod kojih je potvrđen virus kovid 19.

Od toga, kod 21 pacijenta s obzirom na njihovo trenutno zdravstveno stanje, lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije, navodi se u saopštenju KCV.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 17 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa kovid 19.

Kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su oboleli od virusa kovid 19, s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju, primenjuje se i intenzivna kiseonička potpora.

Iz KCV apeluju na građane da je u cilju sprečavanja širenja i oboljevanja od kovida 19 virusne infekcije, obavezno pridražavanje svih preventivnih zaštitnih mera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.