U Jajcu ekshumirana tela dva deteta

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2011, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Jajcu ekshumirana tela dva deteta

U četvrtak je u Jajcu izvršena ekshumacija u mestu Vinac, u dvorištu džamije, gde su pronađeni ostaci dva dečija tela. Sa njih su uzeti uzorci za DNK analizu, posle čega su tela vraćena u grobna mesta.

Uzorci DNK uzeti sa posmrtnih ostataka žrtava biće, radi preciznog utvrđivanja identifikacije i forenzičke obrade, prebačeni u Sarajevo, u Identifikacioni centar Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP).

Ekshumacijama je rukovodio istražilac Tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH, navodi se u saopštenju te institucije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.