U Istanbulu protest zbog kontrole interneta

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Istanbulu protest zbog kontrole interneta

Turska policija upotrebila je danas vodene topove i suzavac protiv više stotina demonstranata koji su se okupili u centru Istanbula zbog zakona o kontroli interneta.

Demonstranti su kamenicama gađali policiju koja je kordonima opkolila trg Taksim.

Učesnici protesta negoduju i zbog skandala u koji su umešani članovi vlade i traže odlazak vlade premijera Redžepa Tajipa Erdogana.

Predednik Turske Abdulah Gul je pod pritisom da ne potpiše zakon koji bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlastima omogućavao da bez sudske dozvole blokiraju internet sajtova zbog kršenja privatnosti.

Takođe, ako zakon stupi na snagu, internet provajderi će biti u obavezi da čuvaju podatke korisnika koji će biti dostupni vladi.

Erdogan je danas odbacio kritike da je reč o cenzuri i ocenio da bi tim zakonom internet bio "bezbedniji i slobodniji".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.