U Iraku je u današnjim napadima poginula 41 osoba

Izvor: Blic, 21.Nov.2013, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iraku je u današnjim napadima poginula 41 osoba

U Iraku je u današnjim bombaškim napadima poginula 41 osoba, a bombaški napad u blizini pijace severno od Bagdada je bio najsmrtonosniji.

Boj poginulih tokom ove godine se tako popeo na 5.800 usled talasa nemira.

U najsmrtonosnijem napadu tokom današnjeg dana, eksploziji automobila-bombe u blizini kafića i pijace u gradu Sadija, severoistočno od Bagdada, poginule su najmanje 32 osobe, a 40 ranjene, saopštili su danas irački zvaničnici.

Do eksplozije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je došlo oko podneva po lokalnom vremenu, dok se na pijaci nalazio veliki broj ljudi, prenela je agencija AFP.

Samo dan ranije je u nizu bombaških napada u Iraku poginulo čak 59 osoba, a više od 100 njih je povređeno.

Bagdad je zbog talasa nemira zatražio međunarodnu pomoć u borbi protiv najgoreg krvoprolića u zemlji od 2008. godine, samo nekoliko meseci pre opštih izbora.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U današnjim napadima u Iraku poginula 41 osoba

Izvor: Blic, 21.Nov.2013

U Iraku je u današnjim bombaškim napadima poginula 41 osoba, a bombaški napad u blizini pijace severno od Bagdada je bio najsmrtonosniji...Boj poginulih tokom ove godine se tako popeo na 5.800 usled talasa nemira...U najsmrtonosnijem napadu tokom današnjeg dana, eksploziji automobila-bombe u blizini...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.