U Hrvatskoj karantin zbog koronavirusa

Izvor: B92, 21.Feb.2020, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj karantin zbog koronavirusa

Hrvatski ministar Vili Beroš doneo je odluku o uvođenju karantina kao preventivne sigurnosne mere za zaštitu građana od potencijalne pretnje koronavirusom,

Odluka je doneta na predlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, saopšteno je iz Ministarstva.

Karantin je formiran na Klinici za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević " u Zagrebu, a u njoj će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u kontaktu s obolelima ili osobama za koje ima naznaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su zaražene koronavirusom tokom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze, prenela je Hina.

Trajanje karantina biće određeno u skladu sa zdravstvenim procenama. Ova odluka stupila je na snagu danas, navode iz Ministarstva zdravstva.

"Do danas, na sreću, u Hrvatskoj nema zaraženih i obolelih osoba od koronavirusa. Međutim, ne želimo ništa da prepuštamo slučaju u zaštiti hrvatskih građana od ove zdravstvene pretnje", izjavio je ministar Vili Beroš.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.