U Gvatemali koriste decu za ubistva

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Gvatemali koriste decu za ubistva

Bande u Gvatemali koriste decu i od šest godina za prenos droge i naoružanja, a one od 11 godina ponekad angažuju za izvršenje ubistava, izjavio je juče zamenik ministra unutrašnjih poslova te zemlje Arkel Benitez.

Prema njegovim rečima, mladi koji izvrše zločin u ovim okolnostima ne mogu biti nazivani ubicama, jer "ne nude svoje usluge već su primorani da to čine".

Ministarstvo unutrašnjih poslova Gvatemale navodi da bande poput "Mara Salvatruča" i "Bario >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 18" primoravaju maloletnike da ubijaju kao vid inicijacije kako bi pokazali lojalnost.

UN navode da u Gvatemali ima između 8.000 i 10.000 članova bande.

Od januara do početka septembra ove godine policija je uhapsila oko 22 mlade osobe optužene da su učestvovale u ubistvima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Gvatemali koriste decu za ubistva

Izvor: Vesti-online.com, 03.Okt.2013

Bande u Gvatemali koriste decu i od šest godina za prenos droge i naoružanja, a one od 11 godina ponekad angažuju za izvršenje ubistava, izjavio je zamenik ministra unutrašnjih poslova te zemlje Arkel Benitez. ..Deca ubice (foto: arhiva)..Prema njegovim rečima, mladi koji izvrše zločin u ovim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.