U Dagestanu ubijeno sedam militanata

Izvor: Blic, 18.Jan.2014, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Dagestanu ubijeno sedam militanata

Sedam naoružanih militanata, među kojima je i žena za koju se veruje da je obučavana za bombaša samoubicu, ubijeno je danas tokom protivterorističke operacije ruskih bezbednosnih snaga u Mahačkali, glavnom gradu ruskog regiona Dagestan, saopštio je Nacionalni protivteroristički komitet (NAC).

Militanti, koji su osumnjičeni da su odgovorni za jučerašnju dvostruku eksploziju u lokalnom restoranu, bili su opkoljeni u kući nedaleko od Mahačkale.

Posle pregovora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << militanti su dopustili da žena i troje dece izađu iz kuće, nakon čega su otvorili vatru u pokušaju da se probiju.

Opsada je okončana upadom bezbednosnih snaga u kuću.

U saopštenju se ističe da je među militantima bila 26-godišnja udovica. Reč je o ženi, čijeg su supruga nešto ranije ubile bezbednosne snage.

Ona se, najverovatnije, pripremala za izvršenje samoubilačkog bombaškog napada.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusija: Ubijeno sedam terorista

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2014

Sedam naoružanih militanata, među kojima je i žena za koju se veruje da je obučavana za bombaša samoubicu, ubijeno je danas tokom protivterorističke operacije ruskih bezbednosnih snaga u Mahačkali, glavnom gradu ruskog regiona Dagestan, saopštio je Nacionalni protivteroristički komitet...Foto:...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.