U DS misle na vanredne izbore

Izvor: B92, 18.Dec.2013, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U DS misle na vanredne izbore

Beograd -- Tri dana nakon što su loše prošli na lokalnim izborima, iz DS nema zvaničnih informacija da li će i kada će analizirati te rezultate.

Zna se da je sednica glavnog odbora demokrata zakazana za januar, a na njoj će, zvanično, stranka analizirati aktuelnu političku situaciju i spremati se za vanredne parlamentarne izbore.

Počasni predsednik demokrata Boris Tadić rekao je da, ako je stranka pala na 11 odsto, to mora biti tema internog dijaloga.

Njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjava da je spreman da se vrati u javnosti je protumačena kao najava krupnih kadrovskih promena. Međutim, demokratama se, bar zvanično, sa tim ne žuri. I dok se neformalna struja okupljena oko Tadića ne oglašava, aktuelno rukovodstvo demokrata priznaje da nisu zadovoljni postignutim rezultatima i tvrde da su za to krivi medijski linč kroz koji stranka prolazi i greške iz prošlosti.

"Ono što mi treba da uradimo je, iako imamo pregršt reazloga da se žalimo, da u narednom periodu sve svoje snage usmerimo na vraćanje poverenja koje imaju naši birači, a to ćemo uraditi borbom i time što ćemo preuzeti najveći teret borbe sa samovoljom i diktaturom koja se polako uvodi u Srbiji", rekao je funkcioner DS Vladimir Todorić.

Glavni urednik lista "Danas" Zoran Panović nije uveren da bi eventualni povratak Borisa Tadića na čelo DS doprineo povećanju popularnosti te stranke. Uz opasku da bi Demokratska stranka morala da se navikne na život u opoziciji kao deo uobičajenog političkog života, on vidi dva rešenja:

.

"DS može da nastavi sa Đilasom, koji prolazi kroz najteže trenutke. Ako on prebrodi ove trenutke, kad se o njemu govori i ono što jeste i ono što nije, on lako može ući u neke mirnije vode. Ili da, ako sa Đilasom ne ide, da pokuša da nađe novog lidera", kaže Panović.

Iz Demokratske stranke su, u međuvremenu, demantovali da su, u strahu od promena na čelu DS, odložili sednicu glavnog odbora, dodajući da ona nije ni planirana za decembar, već za 18. januar.

Portparolka stranke Aleksandra Jerkov rekla je da će tada biti formiran izborni štab kao priprema za vanredne parlamentarne izbore, koje, kako kaže, priželjkuju što pre.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.