U Centralnoafričkoj Republici ubijena 23 civila

Izvor: Blic, 18.Jan.2014, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Centralnoafričkoj Republici ubijena 23 civila

U napadu na izbeglički konvoj u Centralnoafričkoj Republici poginula su 23 civila, među kojima i tri deteta, saopštila je danas nevladina organizacija Sejv d čildren (Save the Children).

Prema prethodnim podacima te organizacije, u napadu na konvoj, koji se dogodio juče kod granice s Kamerunom, stradalo je 10 ljudi, a oko 50 je ranjeno.

"Ovaj napad pokazuje u kojoj meri su žene i deca u opasnosti", rekao je zvaničnik organizacije Majk Mekasker.

Slični >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napadi s velikim brojem žrtava dogodili su se ovih dana u drugim delovima Centralnoafričke Republike, nad kojima pripadnici afričkih i francuskih trupa ne uspevaju da uspostave kontrolu.

Centralnoafrička Republika je u haosu posle vojnog puča u martu 2013. godine, koji je izvela pobunjenička koalicija muslimanske manjine Seleke, čiji se lider Mišel Đotodija tada proglasio predsednikom države.

Đotodija je 10. januara ove godine podneo ostavku zbog sukoba muslimana i hrišćana.

Savet bezbednosti UN odobrio je u decembru 2013. zajedničku vojnu akciju Francuske i afričkih zemalja na teritoriji Centralnoafričke Republike da bi se okončao tamošnji građanski rat.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

CAR: U napadu poginula 23 civila

Izvor: B92, 19.Jan.2014, 00:43

Bangui -- U napadu na izbeglički konvoj u Centralnoafričkoj Republici poginula su 23 civila, među kojima i tri deteta, saopštila nevladina organizacija Save the Children...Prema prethodnim podacima te organizacije, u napadu na konvoj, koji se dogodio juče kod granice s Kamerunom, stradalo je 10...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.