U BiH se vratilo oko 50 džihadista

Izvor: Blic, 06.Sep.2013, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BiH se vratilo oko 50 džihadista

Sarajevo - Više od 50 ratnika koji su poslednjih meseci bili u ratnim zonama, uglavnom Sirije, među kojima je i dvadesetak ranjenih, vratilo se u BiH, dok je gotovo istovremeno u džihad otišlo oko 70 novih boraca.

Preciznu evidenciju onih koji su otišli u rat, kao ni onih koji su se vratili, nema nijedna nadležna služba u BiH, a upućeni tvrde da su potpuno fanatizovani i da predstavljaju opasnost ne samo za BiH >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već i za region.

Kako je "Glasu Srpske" izjavio izvor blizak službama provere onih koji u BiH angažuju borce za svetska ratišta, džihadisti iz BiH u ratnim zonama ostaju najčesće od tri do šest meseci.

- Tada, ili preuzimaju komandu, ili se vraćaju u BiH. U poslednjih devet meseci u BiH se u nekoliko grupa vratilo ukupno 52 ratnika. Istovremeno, u tom periodu kao njihova zamena na ratište u Siriji iz BiH je otišlo oko 70 novih ratnika - rekao je on.

Dodaje da trenutno u Hadžićima ima pet ratnika povratnika iz Sirije, u Mostaru i Gornjoj Maoči po četiri, u Travniku i Tešnju po tri, u Bugojnu i Ošvama po dva.

Oni su sada potpuno fanatizovani i predstavljaju veliku opasnost ne samo za BiH, već i za region. Neki postaju službeni Al-Kaidini instruktori. Drugi u svojim predavanjima, u kojima se emotivno pozivaju na "svoju sirijsku suzu", "sirijske nasmejane šehide", šire verski fanatizam, opisao je on.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U BiH se vratilo oko 50 džihadista

Izvor: Akter, 06.Sep.2013

Više od 50 ratnika koji su poslednjih meseci bili u ratnim zonama, uglavnom Sirije, među kojima je i dvadesetak ranjenih, vratilo se u BiH

Nastavak na Akter...

BiH: džihadisti se vraćaju o odlaze

Izvor: RTS, 06.Sep.2013

U BiH se sa ratišta širom sveta, uglavnom iz Sirije, vratilo više od 50 džihadista, od kojih su mnogi ranjeni. Raste zabrinutost zbog fanatizma vraćenih, a novih 70 boraca otišlo u džihad. ..Više od 50 ratnika koji su poslednjih meseci bili u ratnim zonama, uglavnom Sirije, među kojima je i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.