U Austriji ponovo petocifreni broj

Izvor: B92, 22.Jun.2022, 19:03

U Austriji ponovo petocifreni broj

Beč -- U Austriji se broj novozaraženih koronavirusom proteklih dana dramatično povećava i dostigao je ponovo petocifreni broj.

U poslednja 24 sata registrovano je 10.898 novozaraženih kovidom, a toliko visoki broj poslednji put zabeležen je sredinom aprila. U protekla 24 sata preminulo je šest osoba zaraženih koronom.

U sredu prošle nedelje bilo je još 6.869 novozaraženih, ali je broj neprestano rastao. Eksperti su za sredinu ove nedelje prognozirali da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti prekoračen broj od 10.000.

Ministar zdravlja Johanes Rauh kazao je da je ovaj broj bio očekivan i da će se kretati ka 10.000 do 15.000 novoobolelih dnevno. On nije najavio nove mere i ističe da računa na samoodgovornost gradjana.

I broj kovid pacijenata u bolnicama raste, pa je na intenzivnoj nezi u poslednja 24 sata broj porastao za devet, a na infektivnom odeljenju za još 20 pacijenata. Beč je trenutno glavno žarište sa 3.568 novozaraženih, a potom sledi Donja Austrija sa 2.556 i štajerska sa 1.382.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.